Ik ben Alicia

The Microdosing Coach

Elke kleine stap is een grote

icon microdosing consult

Microdosing Consult

Praktische hulp bij het opstarten van je microdosing: vinden van het juiste middel, je sweet spot, het juiste protocol etc. Ook als je al begonnen bent, maar tegen dingen aanloopt.

Microdosing Coaching

Een volledig begeleid microdosingtraject van 4 weken gericht op jouw gestelde doelen of intentie en het integreren van opgedane inzichten in het dagelijks leven

Psychedelische Coaching

Als psychedelische coach help ik jou je voor te bereiden op een psychedelische reis en jou na een reis de krachtige lessen en inzichten te interpreteren en te duiden.

Zakelijk

Coachingstrajecten, brainstormsessies, teambuilding, workshops, lezingen en presentaties over het veilig en effectief gebruik maken van microdosing op de werkvloer

De positieve effecten van microdosing

Microdosing als therapeutisch middel voor depressie, angsten, ADHD, verslavingen, dwangstoornissen en katalysator voor jouw persoonlijke ontwikkeling. 

Microdosing cursus

Wil jij op een veilige manier onder begeleiding van een ervaren microdosing coach leren microdoseren? Dan is de 4 weken durende Microdosing cursus (inclusief Microdosing Kit t.w.v. €60,-) iets voor jou!

Zakelijke coaching

Vergroot de persoonlijke ontwikkeling, effectiviteit en het plezier op de werkvloer met microdosing

Wat is Microdosing?

Microdosing is het nemen van kleine (micro) hoeveelheden psychedelica gedurende een periode van een aantal weken. Op deze manier kun je gebruik maken van de medicinale en therapeutische eigenschappen, alle positieve effecten van psychedelische middelen, zonder de psychedelische effecten. 

Waarom Microdosing?

Microdosing, mits veilig en bewust gebruikt, is één van de krachtigste en snelste hulpmiddelen die je direct naar je onderbewustzijn brengen. Het maakt het onzichtbare ineens zichtbaar: patronen of ingesleten gedrag waar je je niet direct bewust van bent, neem je objectiever waar door er vanaf een afstand naar te kijken zonder op te gaan in oordelen of emoties.

 Hoe werkt een microdosing Traject?

De meeste mensen kiezen voor een begeleid traject van 3 sessies. Naast alle praktische aspecten van de microdosing, kan ik dan ook de diepte in met ook aandacht voor coaching op de intentie en de integratie waardoor de kans op echte transformatie groter is. De ervaring leert dat klanten blijvendere resultaten bereiken, eerder hun sweet spot vinden en gerichter met de microdosing aan de slag gaan.  

Gedurende 4 weken ga je zelf, onder begeleiding van mij, aan de slag met een microdosing kuur volgens een bepaald protocol. Het te volgen protocol en de hoeveelheden zijn voor iedereen anders. Vooraf bekijken we samen wat voor jou het geschikte middel, het beste protocol en de juiste dosis is. Tijdens jouw traject van 4 weken spreken we af voor 3 coachingssessies. We bespreken dan hoe het met jou gaat, met jouw gestelde doelen of intentie, hoe het microdosen gaat, welke inzichten je hebt opgedaan, waar je tegenaan loopt en hoe we dit verder kunnen verbeteren of integreren.
Tijdens de sessies maak ik gebruik van mindfulness, ACT (Acceptance and Commitment Therapy), je krijgt huiswerk mee en een (online) microdosing dagboek om je resultaten bij te houden en zodat ik kan meekijken en je indien nodig kan helpen met het finetunen van je dosis, het protocol en je intentie.
Afspraken kunnen live of online via Google Meet.  

INTAKEFormulier

Voordat we beginnen, vindt er eerst een uitgebreide intake plaats. Voor mij is het belangrijk om te weten waarom je wilt microdosen, of je een medische (voor)geschiedenis hebt, welke klachten je op het moment hebt en welke medicijnen en supplementen je gebruikt. We onderzoeken of microdosing een geschikte tool is voor jou en je wensen. 

Sessie 1 (Consult)

Als microdosing jouw tool is waar je de komende weken mee wilt werken en er zijn geen contraindicaties, dan starten we de sessies! Tijdens de eerste sessie, krijg je alle praktische informatie over hoe je de microdosing opstart. We kijken samen naar het meest geschikte microdosing middel en met welk protocol en welke dosis je aan de slag gaat. Je krijgt tips mee over hoe je je sweet spot vindt, waar je rekening mee moet houden (voeding en andere aandachtspunten) en ook tips over je intentie en de juiste integratie. Na afloop van dit eerste consult, start je zelfstandig, thuis de microdosing.

Sessie 2

Twee weken na het eerste consult, volgt de tweede afspraak. We evalueren de microdosing tot zo ver en scherpen aan waar nodig. We bespreken eventuele uitdagingen die je bent tegen gekomen. Ook kijken we naar je intentie (is het de juiste?) en hoe je de opgedane inzichten kan integreren in het dagelijks leven.

Sessie 3

Twee weken na de tweede sessie vindt de derde en laatste sessie plaats. We evalueren weer, ik coach je op je intentie en op verdere integratie. Meestal hebben mensen tegen deze tijd een goed beeld van welke fases je allemaal doorloopt tijdens een microdosing proces, hoe je de fases en inzichten herkent en succesvol doorloopt en hoe je de verkregen inzichten omzet tot actie voor echte, duurzame transformatie. Vanaf hier kun je zelfstandig verder. Mocht je toch behoefte hebben aan meer coaching, dan is dat altijd mogelijk.

Veelgestelde Vragen

Waarom Zou Ik Een Psychedelicum Gebruiken?

Dit hoeft natuurlijk niet. Dat even voorop. Maar als jij flinke stappen wilt maken, dan kan het een heel krachtig therapeutisch middel of tool voor jouw persoonlijke en spirituele ontwikkeling zijn. Het is één van de krachtigste en snelste hulpmiddelen die je direct naar je onderbewustzijn brengen. Tot nu toe onbewuste of verborgen gedachtes of gedrag worden makkelijker en sneller zichtbaar. Meer dan alleen met coaching of therapie.

Met welke substanties kun je microdoseren?

Je kunt met bijna alle (klassieke) psychedelische middelen microdoseren. Denk aan aan microdosing truffels, microdosing paddenstoelen, microdosing ayahuasca, microdosing LSD en microdosing met cactussen. Je microdoseert dan respectievelijk met een lage dosis psilocybine (truffels en paddenstoelen), caapi (ayahuasca), Lysergeenzuurdi-ethylamide (LSD) of mescaline (hallucinogene cactussen zoals San Pedro of Peyote). Waarvan de truffels,  1P-LSD en de caapi legaal verkrijgbaar zijn.

Kan iedereen aan microdosing doen?

Omdat het om hele lage dosissen gaat, kan bijna iedereen aan microdosing doen. In tegenstelling tot een volledige dosis - en bij juist gebruik - hoef je niet bang te zijn voor psychoses, een bad trip of andere ervaringen waarbij je jezelf niet onder controle hebt.

Er is een aantal gevallen waarbij microdosing wordt afgeraden:

  • Bij mensen met schizofrenie, psychose gevoeligheid, paranoia/argwaan of ernstige angststoornissen;
  • Personen onder de 18 jaar;
  • Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven;
  • Mannen met kleurenblindheid kunnen mogelijk 'tracers' (nabeelden of slepende kleuren) zien na het innemen van psychedelica.
Waarom zou ik me laten coachen bij het microdosen?

Microdosing en coaching is de gouden combi. De psychedelica geven jou heel veel inzichten en vervolgens is het aan jou om er iets mee te doen. Veel mensen lopen er tegenaan dat ze niet goed weten hoe ze dit in hun dagelijks leven kunnen toepassen. Het kan zijn dat je de inzichten nog geen plek kunt geven of niet goed weet wat ze betekenen of wat je ermee kunt. Met mijn coaching spiegel ik jou zodat het voor jou helderder wordt en help ik jou om al deze inzichten en lessen in jouw leven te integreren. Ik daag jou uit om het maximale eruit te halen. Ik ben jouw stok achter de deur, jouw spiegel en jouw coach. Of misschien weet je niet hoe en waar te beginnen in de wondere wereld van de psychedelica. Dan help ik jou op weg!

Welk psychedelicum is voor mij het meest geschikt?

Dat hangt van een aantal factoren af; o.a. jouw persoonlijke voorkeuren, jouw wensen, jouw klachten en aandoeningen. Tijdens de coaching komt dit aan bod en adviseer ik jou hierin.

Gaat microdosing samen met medicijnen en supplementen?

Omdat het hele lage hoeveelheden hallucinogenen betreft, gaat microdosing vaak samen met medicijnen en supplementen. De meest populaire psychoactieve stoffen om mee te microdosen zijn: psilocybine uit truffels of paddenstoelen, LSD en 1P-LSD. Er bestaat een lijst met medicijnen en supplementen die geen negatieve interacties kennen.  Je kunt kijken of jouw medicijn of supplement hierin voorkomt.
Voor psychedelica die MAO-remmers bevatten, zoals ayahuasca, is meer voorzichtigheid geboden. Zeker in combinatie met andere medicatie. In grote hoeveelheden mogen deze absoluut niet gecombineerd worden met bepaalde medicijnen (zoals andere MAO-remmers en SSRI's) en deze gaan niet samen met bepaald voedsel (bijvoorbeeld: gefermenteerd voedsel, bepaalde kazen, rood vlees en alcohol) en supplementen.

Het blijven psychedelica en daarom is voorzichtigheid geboden. Ook is er nog weinig bekend over langdurig gebruik. Daarom is het verstandig niet langer dan 10 weken een kuur te doen, daarna een lange pauze in te lassen van zo'n 3 of 4 maanden (of langer) en microdosing te gebruiken als een tijdelijke tool. Raadpleeg bij twijfel altijd jouw arts.

Welke risico's kleven er aan microdosing?

Over het algemeen behoren de klassieke psychedelica, zoals magische paddenstoelen of truffels, LSD en DMT, tot de veiligste drugs. Zelfs veiliger dan alcohol, wiet en tabak.

Deze stoffen zijn niet verslavend in de traditionele zin van het woord. Je kunt er lichamelijk niet afhankelijk van worden. Maar zoals met alles is het verstandig er niet in door te slaan. Psychedelica kunnen je jou heel goed laten voelen. Iets dat we allemaal wel willen. Zie het daarom als een krachtig, maar tijdelijk hulpmiddel.
Mensen met een bipolaire stoornis kunnen baat hebben bij microdosing tijdens de depressieve fase, maar kunnen beter niet gaan microdosen tijdens een manische fase aangezien de manie versterkt kan worden.
Bij mensen met angsten kan microdosing de angsten versterken. En bij mensen met paranoia verschijnselen kunnen de paranoia en argwaan toenemen.

Bekijk ook eens deze informatie van de Global Commission on Drug Policy.

Is microdosing legaal?

Een aantal psychedelica is legaal waaronder magische truffels, de caapi uit ayahuasca en 1P-LSD. Een aantal is niet legaal, zoals LSD en DMT en mescaline uit cactussen als de San Pedro. Een kweekbak voor magische paddenstoelen kun je legaal online kopen. Maar zodra ze groeien, worden ze illegaal. In kleine hoeveelheden wordt het gebruik van psychedelica voor eigen gebruik gedoogd. The Microdosing Coach werkt alleen met legale substanties.

Is het psychedelicum inbegrepen bij een traject?

Nee. Samen bekijken we welk psychedelicum voor jou geschikt is. The Microdosing Coach heeft een heleboel (legale) substanties in huis waardoor jij op een snelle en laagdrempelige manier kunt beginnen. The Microdosing Coach werkt alleen met legale middelen. Zie ook de webshop.

Ik wil gaan microdosen op het werk. Is dat niet gevaarlijk?

Bij sommige beroepen raad ik microdosing af, bijvoorbeeld als je piloot of arts bent.
Als je niet tot deze beroepsgroep hoort en je wilt gaan microdoseren tijdens het werk, is het belangrijk om jouw eigen sweet spot te vinden. Als je deze eenmaal gevonden hebt, dan verhogen de substanties juist je mentale alertheid, je focus en je reactievermogen. Het is verstandig om je hierbij te laten begeleiden zodat je goed voorbereid en veilig tijdens het werk kunt microdoseren. 

Ik ben zwanger of geef borstvoeding. Kan ik dan microdoseren?

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, wordt microdosing afgeraden. De onderzoeken zijn nog niet zo ver dat we weten wat het met je (ongeboren) kindje doet.

Neem je elke dag het psychedelicum?

Dat hangt van de substantie af. Bij de meesten hanteer je stopdagen. Om gewenning te voorkomen, laat je er 1 of 2 dagen tussen. Het meest geschikte protocol voor jou bespreken we tijdens de coaching.

Kun je bijwerkingen verwachten?

Over het algemeen kennen psychedelica geen tot weinig bijwerkingen. Soms ervaren gevoelige mensen lichte misselijkheid of maagklachten bij inname van psilocybine. Soms worden mensen moe van microdosing of ze krijgen hoofdpijn: je bent tenslotte intensief bezig met jouw persoonlijke ontwikkeling. Dat kost energie!

Coaching tarieven

icon microdosing consult

Over Mij

Als een van de eerste microdosing coaches in Nederland ben ik er voor mensen die uit het hoofd willen komen en meer vanuit het hart willen leven. Ik heb verschillende trainingen, opleidingen en workshops gevolgd, waaronder bij het gerenommeerde Microdosing Institute, de geaccrediteerde Opleiding tot Coach en workshops bij de MIND foundation. Mijn stijl is spiritueel, speels, vanuit het hart en tegelijkertijd to the point en resultaatgericht.

Een verbond tussen hoofd en hart; een heldere geest, een wakkere ziel, voeten op de aarde

Een inkijk in iemands hoofd, hart en ziel: dat is het grootste cadeau dat je mij kunt geven. Dat iemand mij dit toevertrouwt, vind ik een kostbaar geschenk. In ruil voor deze openheid, bied ik jou een liefdevolle spiegel om in te kijken. En help ik jou op een zorgvuldige en veilige manier de door psychedelica verkregen inzichten een plek te geven.

“De cursus vond ik helemaal te gek! Ik hou ervan om mezelf te verdiepen en af te pellen en dat is hier ook weer mee gelukt. Alicia, ik vond het fijn hoe jij dat begeleidt en daarover vertelt, ook over jouw eigen ervaring, de warmte, de liefde waarmee je dat doet. Ik heb daar bewondering voor. “

Natalie S.

Testimonials

“De microdosing liet me bewuster voelen. Meditaties werden dieper en emoties intenser, wat een hoop duidelijkheid bracht. De microdosing maakte me ook slagvaardiger met tegelijkertijd meer rust in m’n hoofd. In combinatie met de coaching van Alicia werd het een intens proces waarbij we snel tot de diepste kern konden komen. Pijnlijk, confronterend, maar ook diep helend.”

Jeroen K.

“Lieve Alicia, dankzij jou heb ik mijn pad weer gevonden. Soms raak ik even de weg kwijt, maar jij brengt mij zo weer terug. Jouw manier van vragen stellen, oefeningen die je mee geeft in combinatie met de microdosing geeft mij elke mogelijkheid die ik wil en kan. Dankbaar dat jij op mijn pad kwam.”

Melenie v. T.

“De cursus vond ik super interessant. Ik ga er zeker mee verder. Het heeft me inzichten gebracht waar ik naar op zoek was. “

Charlotte B.

“De cursus vond ik helemaal te gek! Ik hou ervan om mezelf te verdiepen en af te pellen en dat is hier ook weer mee gelukt. Alicia, ik vond het fijn hoe jij dat begeleidt en daarover vertelt, ook over jouw eigen ervaring, de warmte, de liefde waarmee je dat doet. Ik heb daar bewondering voor. “

Natalie S.

Blogs & Artikelen

Wat is Bicycle Day?

Wat is Bicycle Day?

Elk jaar vieren we op 19 april met Bicycle Day de ontdekking van LSD. Op 19 april 1943, onderging de Zwitserse chemicus Albert Hofmann namelijk de eerste LSD-reis ter wereld. Sinds de jaren ’80 staan we hier bij stil ofwel door het gebruik van LSD op feestjes, ofwel door een fietstochtje te maken… En sommigen beiden. Maar ook met serieuze seminars over de werking van LSD als therapeutisch middel tegen o.a. depressie en online social media events.

Microdosing met ayahuasca

Microdosing met ayahuasca

Microdosing met ayahuasca. Eeuwenlang worden lage hoeveelheden ayahuasca door inheemse stammen uit de regenwouden van de Amazone in Zuid-Amerika ingenomen om zonder trip gebruik te maken van de zeer helende en medicinale eigenschappen van ayahuasca. In het Westen wint microdosing met ayahuasca steeds meer aan populariteit. Wat is microdosing met ayahuasca en hoe doe je dat?

Wat maakt de tincturen van The Microdosing Coach zo speciaal?

Wat maakt de tincturen van The Microdosing Coach zo speciaal?

Kort gezegd, omdat wij geloven dat wij de beste tincturen verkopen! Onze tincturen worden allemaal met veel zorgvuldigheid in eigen huis gemaakt, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke methodes en onderzoek, met daarnaast ook veel liefde en oog voor kwaliteit. We doen regelmatig ons research en zijn op de hoogte van de nieuwste extractie methodes en laatste ontwikkelingen.

Wacht Niet Langer. Start Vandaag Nog Jouw Traject!