Cacao extract

Gewicht 110 g
Inhoud

30 ml

29,95 incl. BTW

Cacao extract

Zoek je een unieke manier om je hart te openen, happier door het leven te gaan, geestelijke blokkades te doorbreken en in verbinding te staan met je innerlijke wijsheid? Ontdek de energie, creativiteit en liefdevolle helderheid van microdosing met een rauwe cacao extract. Voor een rustige, vredige en liefdevolle ervaring, perfect voor meditatie en het versterken van de verbinding met jezelf en anderen.*

Levering binnen 1-3 werkdagen in Nederland!

Europees gemak: levering binnen 3-7 werkdagen!

Gratis verzending boven €75 in Nederland!

Gratis wereldwijde verzending vanaf €100!

Productinformatie

Cacao, afkomstig van de cacaoboom, wordt al eeuwenlang door inheemse volkeren in Meso- en Zuid-Amerika gebruikt vanwege de zeer genezende werking. 'Kakaw' zoals het ook wel wordt genoemd of 'voedsel van de Goden' is een vrouwelijke spirit. De Azteken verbonden cacao met Tlaloc, de god van de regen en de vruchtbaarheid. En geloofden dat het consumeren van cacao hen kracht en wijsheid zou verlenen, waardoor ze in contact konden komen met de spirituele wereld.
De vruchten lijken op langwerpige pompoenen of peulvruchten. Ze worden geplukt en vervolgens open gebroken. In het midden van de vrucht liggen de cacaobonen – de basis voor ceremoniële rauwe cacao en ook chocola zoals wij deze in het Westen kennen. Elke vrucht bevat 40-50 bonen van ongeveer een gram per stuk. Per jaar produceert een cacaoboom gemiddeld één tot twee kilo bonen.

Oorspronkelijk werd cacao in verschillende religieuze en spirituele rituelen gebruikt als heilig voedsel en een geschenk van de Goden. Lees ook dit blog over het rituele gebruik van cacao rondom geboorte en overlijden. Maar het meest voorkomende gebruik van cacao was in de vorm van een drank. Inheemse volkeren bereidden een bittere drank genaamd "chocolatl" of "chocolātl," die werd gemaakt door cacaobonen te roosteren, te malen en te mengen met water, specerijen en soms chilipepers voor extra smaak. Heel anders dan de zoete chocoladedranken die we vandaag de dag kennen. In sommige culturen werd cacao zelfs gebruikt als betaalmiddel. Cacaobonen werden als heel waardevol beschouwd en werden gebruikt voor handel en ruilhandel of om belastingen te betalen. Ook werd en wordt cacao nog steeds gewaardeerd om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Inheemse volkeren geloofden dat het drankje gemaakt van cacao diverse gezondheidsvoordelen bood, waaronder energieopwekkende eigenschappen en het vermogen om ziektes te behandelen. Zo gebruiken Mexicaanse genezers cacao om insectenbeten en bronchitis te genezen. In andere culturen wordt cacao toegepast als middel tegen gaatjes, reuma en slapeloosheid, en voor een goede spijsvertering.

Het is een prachtige hartopener vol met helende en neurocognitieve voordelen. Het is een echte 'superfood' en zit bomvol antioxidanten en mineralen. Het stimuleert de aanmaak van dopamine en serotonine en maakt daarom blij, verlaagt je stress, verbetert je concentratievermogen en creativiteit, ondersteunt het natuurlijke genezingsproces van je lichaam, ontgift en geeft je immuunsysteem een boost. Microdosing met cacao is een zachte manier om de verbinding met jezelf, anderen en de wereld te versterken. Het wordt vaak gebruikt voor ceremoniën, meditatie en spirituele groei. Het kan ook helpen bij het verwerken van emoties en trauma's, en kan een diepere verbinding met de natuur bevorderen. In deze krachtige tinctuur hebben wij al deze eigenschappen in een flesje gestopt met een extract van rauwe gedroogde schil van de cacao boon op duurzame manier geoogst afkomstig uit verschillende plekken in Midden- of Zuid Amerika met respect voor natuur, mens en dier.*

 

De heilzame bestanddelen

Cacao is één van de zogenoemde "superfoods“, en bevat ongeveer 300 verschillende stoffen, die het een enorm complex voedselproduct maken. Het is onmogelijk om alle bestandsdelen te benoemen. Hier een overzicht van de meest opvallende en interessante stoffen in rauwe cacao op een rij::

 • Flavonoïden: volgens wetenschappelijk onderzoek is de cacao-plant het rijkst aan antioxidanten. Het bevat ongeveer 10% aan flavonoïden (een soort antioxidant), wat ongeveer 3 keer zoveel is als in groene thee en 20 keer zoveel als in geroosterd cacaopoeder. Antioxidanten beschermen je tegen vrije radicalen.
 • Anandamine: een stof die van nature aanwezig is in de hersenen en die gelinkt wordt aan geluksgevoelens. Het is het stofje dat vrijkomt bij een runners high en een euforisch gevoel kan geven.
 • Tryptofaan: vermindert stress en geeft je een blij gevoel. Deze stof werkt op je serotoninehuishouding, de neurotransmitter die je stemming positief beïnvloedt. Tryptofaan in rauwe cacao stimuleert de aanmaak van dit endorfine, nog een happiness stofje.
 • Fenylethylamine (PEA): in cacao zorgt voor een verliefd, blij en opgewonden gevoel. Dit wordt omgezet in dopamine voor o.a. een verhoogd geluksgevoel, het beloningssysteem, concentratie, nemen van beslissingen en aansturing van je spieren. Ook is dopamine voor de verbinding met anderen van belang: dopamine verhoogt namelijk je libido en fenylethylamine, kan je een verliefd gevoel geven.
 • Theobromine: cacao bevat ook significante hoeveelheden aan theobromine (1-2%). Theobromine stimuleert het centraal zenuwstelsel en het hart, ontspant de spieren, verwijdt de bloedvaten en heeft een diuretisch effect.
  effect.
 • Magnesium: rauwe cacao is één van de beste magnesiumbronnen, een mineraal waar veel vrouwen te weinig van binnenkrijgen. Magnesium is essentieel voor je energieproductie, een gezond stel hersenen en goed werkend zenuwsysteem. Daarnaast zorgt het voor sterke spieren, botten en tanden en houdt het je bloeddruk ook op een gezond level.
 • IJzer: cacao is ook een goede bron van ijzer. Niet alleen belangrijk voor je bloed om de zuurstof door je lichaam te transporteren, maar ook om onder meer kalium, zink, mangaan en seleen te vervoeren door je lijf.

 

Ingrediënten
  16.5 gram gedroogde rauwe cacao (Theobroma cacao L.) in een 30 ml pipetflesje met gedemineraliseerd water en alcohol (verhouding 75:25).

 

Voordelen*
 • Goed humeur, je voelt je blijer, happier, meer aanwezig in het nu, verbonden, euforischer en misschien ervaar je ook wel verliefde gevoelens
 • Helpt onrust en stress in het lichaam te verminderen
 • Bevordert een goede nachtrust
 • Verbetert je geheugen, concentratievermogen, reactietijd en probleemoplossend vermogen door een verbeterde bloedtoevoer
 • Verhoogt het libido
 • Geeft energie door de hoge hoeveelheid ijzer
 • Helpt cravings te verminderen en kan zo helpen bij gewichtsverlies
 • Beschermt je hersenen tegen ouderdom en zelfs tegen dementie
 • Werkt als een probioticum en ondersteunt je darmbacteriën
 • Verbetert de neuroplasticiteit, de aanmaak van nieuwe hersenverbindingen
 • Vermindert ontstekingsreacties in het lichaam

 

Gebruik
  Microdoseren met cacao kun je twee keer per dag doen, in de ochtend op nuchtere maag, gedurende de dag voor meditatie of ontspanning of juist voor focus en creativiteit. Bedenk van tevoren een intentie en spreek deze in gedachten uit tijdens het innemen. Je zult op zoek moeten naar jouw eigen 'sweet spot'. De gemiddelde dosering is 20 druppels. Neem de gewenste dosering en houdt de tinctuur ongeveer 1 minuut onder je tong voor je het doorslikt. Of meng het in een slokje water.

 

Praktische info
 • Het 30 ml pipetflesje bevat gedroogde cacao boon schil geëxtraheerd in gedestilleerd water en alcohol (75:25)
 • Wij verwerken gedroogde in plaats van verse cacao in deze tinctuur waardoor er sprake is van een nog hogere concentratie werkzame stoffen.
 • 4-voudig extract
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten

Wij maken onze tincturen met veel liefde en volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen in eigen huis. We werken met gedroogde en wilde producten, we extraheren als enige met 4 methodes en daarom geloven we dat wij het beste te bieden hebben op dit gebied. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit blog.

 

Bewaren

Bewaar het flesje op een donkere, koele plek. Bijvoorbeeld in een keukenkastje of koelkast. Je kunt het flesje ongeopend tot 5 jaar bewaren. Geopend gaat het ook zeker een jaar mee voordat het aan kwaliteit verliest.

 

Let op
 • Niet gebruiken in combinatie met alcohol.
 • Wees voorzichtig in combinatie met medicatie zoals antidepressiva.
 • Cacao is een MAO-remmer. Van oudsher wordt het gebruikt met andere psychoactieve stoffen zoals psilocybine paddenstoelen en caapi. Houd er dan rekening mee dat je je doseringen verlaagt. Want Cacao kan de effecten van het andere middel versterken en verlengen.

   
  Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de European Food Safety Administration (ESFA). Dit product is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Raadpleeg voor gebruik je arts.