Microdosing coaching

"A little step may be the beginning of a great journey"
Kies jouw coaching
Haal het maximale uit jouw microdosing ervaring

Wil Jij Verandering In Je Leven Aanbrengen, Maar Weet Je Niet Goed Hoe?

(Her)ontdek de helende kracht van microdosing. Het wordt wereldwijd gebruikt als medicijn tegen o.a. depressie, clusterhoofdpijn en ADHD, als middel voor bewustzijnsontwikkeling, persoonlijke en spirituele groei en meer effectiviteit en productiviteit op het werk en als manier om gewoon relaxter, lichter en gelukkiger in het leven te staan.

Microdosing coaching is voor mensen die:

9
een depressie, burnout of PTSS hebben

en lichter en gelukkiger door het leven willen. En zich willen laten helpen door een kuur met een natuurlijk psychoactief medicijn zoals hallucinogene truffels of paddenstoelen. En mij als liefdevolle en daadkrachtige coach.

9
meer vanuit hun hart willen leven

en waarbij het nu écht tijd is om die stappen te zetten waar de ziel blij van wordt. Mensen die het zichzelf gunnen om met hulp van microdosing en mij als gids daarin een goede duw te krijgen in hetgeen wat ze verlangen. Zonder de stemmetjes die we allemaal hebben die ons zo goed kunnen verlammen.

9
vastzitten en niet weten waarom

Of het wel weten, maar niet weten welke stappen ze moeten ondernemen of dit nog niet durven.

9
alles uit het leven willen halen

Mensen die weten dat het leven kort is en hun dromen willen verwezenlijken. Privé, maar ook op het werk.

9
veilig aan de slag willen met microdosing

en professionele hulp willen bij de praktische aspecten, zoals: het geschikte middel, de juiste dosis en de te volgen kuur.

9
die creatiever, productiever en effectiever willen werken

zoals mensen in het bedrijfsleven met een creatief of oplossingsgericht beroep.

“I feel more passionate. I feel more energized. I feel more focused and enlisted. I feel more.”

Uit: "The Psychedelic Explorer’s Guide” van James Fadiman

Hoe werkt een microdosing traject?

  De meeste mensen kiezen voor een begeleid traject van 3 sessies. Naast alle praktische aspecten van de microdosing, kan ik dan ook de diepte in met ook aandacht voor coaching op de intentie en de integratie waardoor de kans op echte transformatie groter is. De ervaring leert dat klanten blijvendere resultaten bereiken, eerder hun sweet spot vinden en gerichter met de microdosing aan de slag gaan.  

Gedurende 4 weken ga je zelf, onder begeleiding van mij, aan de slag met een microdosing kuur volgens een bepaald protocol. Het te volgen protocol en de hoeveelheden zijn voor iedereen anders. Vooraf bekijken we samen wat voor jou het geschikte middel, het beste protocol en de juiste dosis is. Tijdens jouw traject van 4 weken spreken we af voor 3 coachingssessies. We bespreken dan hoe het met jou gaat, met jouw gestelde doelen of intentie, hoe het microdosen gaat, welke inzichten je hebt opgedaan, waar je tegenaan loopt en hoe we dit verder kunnen verbeteren of integreren.
Tijdens de sessies maak ik gebruik van mindfulness, ACT (Acceptance and Commitment Therapy), je krijgt huiswerk mee en een (online) microdosing dagboek om je resultaten bij te houden en zodat ik kan meekijken en je indien nodig kan helpen met het finetunen van je dosis, het protocol en je intentie.
Afspraken kunnen face to face of online via Google Meet.  

INTAKEFORMULIER

Voordat we beginnen, vindt er eerst een uitgebreide intake plaats. Voor mij is het belangrijk om te weten waarom je wilt microdosen, of je een medische (voor)geschiedenis hebt, welke klachten je op het moment hebt en welke medicijnen en supplementen je gebruikt. We onderzoeken of microdosing een geschikte tool is voor jou en je wensen. 

Sessie 1 (Consult)

Als microdosing jouw tool is waar je de komende weken mee wilt werken en er zijn geen contraindicaties, dan starten we de sessies! Tijdens de eerste sessie, krijg je alle praktische informatie over hoe je de microdosing opstart. We kijken samen naar het meest geschikte microdosing middel en met welk protocol en welke dosis je aan de slag gaat. Je krijgt tips mee over hoe je je sweet spot vindt, waar je rekening mee moet houden (voeding en andere aandachtspunten) en ook tips over je intentie en de juiste integratie. Na afloop van dit eerste consult, start je zelfstandig, thuis de microdosing. 

Sessie 2
Twee weken na het eerste consult, volgt de tweede afspraak. We evalueren de microdosing tot zo ver en scherpen aan waar nodig. We bespreken eventuele uitdagingen die je bent tegen gekomen. Ook kijken we naar je intentie (is het de juiste?) en hoe je de opgedane inzichten kan integreren in het dagelijks leven.
Sessie 3

Twee weken na de tweede sessie vindt de derde en laatste sessie plaats. We evalueren weer, ik coach je op je intentie en op verdere integratie. Meestal hebben mensen tegen deze tijd een goed beeld van welke fases je allemaal doorloopt tijdens een microdosing proces, hoe je de fases en inzichten herkent en succesvol doorloopt en hoe je de verkregen inzichten omzet tot actie voor echte, duurzame transformatie. Vanaf hier kun je zelfstandig verder. Mocht je toch behoefte hebben aan meer coaching, dan is dat altijd mogelijk.

Coaching tarieven

icon microdosing consult
Veelgestelde Vragen

Waarom Zou Ik Een Psychedelicum Gebruiken?

Dit hoeft natuurlijk niet. Dat even voorop. Maar als jij flinke stappen wilt maken, dan kan het een heel krachtig therapeutisch middel of tool voor jouw persoonlijke en spirituele ontwikkeling zijn. Het is één van de krachtigste en snelste hulpmiddelen die je direct naar je onderbewustzijn brengen. Tot nu toe onbewuste of verborgen gedachtes of gedrag worden makkelijker en sneller zichtbaar. Meer dan alleen met coaching of therapie.

Met welke substanties kun je microdoseren?

Je kunt met bijna alle (klassieke) psychedelische middelen microdoseren. Denk aan aan microdosing truffels, microdosing paddenstoelen, microdosing ayahuasca, microdosing LSD en microdosing met cactussen. Je microdoseert dan respectievelijk met een lage dosis psilocybine (truffels en paddenstoelen), caapi (ayahuasca), Lysergeenzuurdi-ethylamide (LSD) of mescaline (hallucinogene cactussen zoals San Pedro of Peyote). Waarvan de truffels,  1P-LSD en de caapi legaal verkrijgbaar zijn.

Kan iedereen aan microdosing doen?

Omdat het om hele lage dosissen gaat, kan bijna iedereen aan microdosing doen. In tegenstelling tot een volledige dosis - en bij juist gebruik - hoef je niet bang te zijn voor psychoses, een bad trip of andere ervaringen waarbij je jezelf niet onder controle hebt.

Er is een aantal gevallen waarbij microdosing wordt afgeraden:

  • Bij mensen met schizofrenie, psychose gevoeligheid, paranoia/argwaan of ernstige angststoornissen;
  • Personen onder de 18 jaar;
  • Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven;
Waarom zou ik me laten coachen bij het microdosen?

Microdosing en coaching is de gouden combi. De psychedelica geven jou heel veel inzichten en vervolgens is het aan jou om er iets mee te doen. Veel mensen lopen er tegenaan dat ze niet goed weten hoe ze dit in hun dagelijks leven kunnen toepassen. Het kan zijn dat je de inzichten nog geen plek kunt geven of niet goed weet wat ze betekenen of wat je ermee kunt. Met mijn coaching spiegel ik jou zodat het voor jou helderder wordt en help ik jou om al deze inzichten en lessen in jouw leven te integreren. Ik daag jou uit om het maximale eruit te halen. Ik ben jouw stok achter de deur, jouw spiegel en jouw coach. Of misschien weet je niet hoe en waar te beginnen in de wondere wereld van de psychedelica. Dan help ik jou op weg! Zodat je optimaal de positieve effecten ervaart.

Welk psychedelicum is voor mij het meest geschikt?

Dat hangt van een aantal factoren af; o.a. jouw persoonlijke voorkeuren, jouw wensen, jouw klachten en aandoeningen. Tijdens de coaching komt dit aan bod en adviseer ik jou hierin.

Gaat microdosing samen met medicijnen en supplementen?

Omdat het hele lage hoeveelheden hallucinogenen betreft, gaat microdosing vaak samen met medicijnen en supplementen. De meest populaire psychoactieve stoffen om mee te microdosen zijn: psilocybine uit truffels of paddenstoelen, LSD en 1P-LSD. Er bestaat een lijst met medicijnen en supplementen die geen negatieve interacties kennen.  Je kunt kijken of jouw medicijn of supplement hierin voorkomt.
Voor psychedelica die MAO-remmers bevatten, zoals ayahuasca, is meer voorzichtigheid geboden. Zeker in combinatie met andere medicatie. In grote hoeveelheden mogen deze absoluut niet gecombineerd worden met bepaalde medicijnen (zoals andere MAO-remmers en SSRI's) en deze gaan niet samen met bepaald voedsel (bijvoorbeeld: gefermenteerd voedsel, bepaalde kazen, rood vlees en alcohol) en supplementen.

Het blijven psychedelica en daarom is voorzichtigheid geboden. Ook is er nog weinig bekend over langdurig gebruik. Daarom is het verstandig niet langer dan 10 weken een kuur te doen, daarna een lange pauze in te lassen van zo'n 3 of 4 maanden (of langer) en microdosing te gebruiken als een tijdelijke tool. Raadpleeg bij twijfel altijd jouw arts.

Hoe zit het met de dosering/de sweet spot?

BIj microdosing is het vinden van de juiste dosering cruciaal om optimaal de positieve effecten te ervaren. Die is heel persoonlijk en heet de sweet spot. Deze luistert heel nauw en als je eroverheen gaat, zul je uitdagingen tegenkomen tijdens het microdoseren. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan deze video.

Welke risico's kleven er aan microdosing?

Over het algemeen behoren de klassieke psychedelica, zoals magische paddenstoelen of truffels, LSD en DMT, tot de veiligste drugs. Zelfs veiliger dan alcohol, wiet en tabak.

Deze stoffen zijn niet verslavend in de traditionele zin van het woord. Je kunt er lichamelijk niet afhankelijk van worden. Maar zoals met alles is het verstandig er niet in door te slaan. Psychedelica kunnen je jou heel goed laten voelen. Iets dat we allemaal wel willen. Zie het daarom als een krachtig, maar tijdelijk hulpmiddel.
Mensen met een bipolaire stoornis kunnen baat hebben bij microdosing tijdens de depressieve fase, maar kunnen beter niet gaan microdosen tijdens een manische fase aangezien de manie versterkt kan worden.
Bij mensen met angsten kan microdosing de angsten versterken. En bij mensen met paranoia verschijnselen kunnen de paranoia en argwaan toenemen.

Bekijk ook eens deze informatie van de Global Commission on Drug Policy.

Is microdosing legaal?

Een aantal psychedelica is legaal waaronder magische truffels, de caapi uit ayahuasca en 1P-LSD. Een aantal is niet legaal, zoals LSD en DMT en mescaline uit cactussen als de San Pedro. Een kweekbak voor magische paddenstoelen kun je legaal online kopen. Maar zodra ze groeien, worden ze illegaal. In kleine hoeveelheden wordt het gebruik van psychedelica voor eigen gebruik gedoogd. The Microdosing Coach werkt alleen met legale substanties.

Is het psychedelicum inbegrepen bij een traject?

Nee. Samen bekijken we welk psychedelicum voor jou geschikt is. The Microdosing Coach heeft een heleboel (legale) substanties in huis waardoor jij op een snelle en laagdrempelige manier kunt beginnen. The Microdosing Coach werkt alleen met legale middelen. Zie ook de webshop.

Ik wil gaan microdosen op het werk. Het zijn wel geestverruimende middelen. Is dat niet gevaarlijk?

Bij sommige beroepen raad ik microdosing af, bijvoorbeeld als je piloot of topsporter bent. Bij deze beroepen worden regelmatig drugstests afgenomen

Als je niet tot deze beroepsgroep hoort en je wilt gaan microdoseren tijdens het werk, is het belangrijk om jouw eigen sweet spot te vinden. Als je deze eenmaal gevonden hebt, dan verhogen de substanties juist je mentale alertheid, je focus en je reactievermogen. Het is verstandig om je hierbij te laten begeleiden zodat je goed voorbereid en veilig tijdens het werk kunt microdoseren.
Het een is ook afhankelijk van het werk dat je doet en wat er in je eventuele arbeidscontract staat. Twijfel je? Neem contact met mij op. 

Ik ben zwanger of geef borstvoeding. Kan ik dan microdoseren?

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, wordt microdosing afgeraden. De onderzoeken zijn nog niet zo ver dat we weten wat het met je (ongeboren) kindje doet.

Neem je elke dag het psychedelicum?

Dat hangt van de substantie af. Bij de meesten hanteer je stopdagen. Om gewenning te voorkomen, laat je er 1 of 2 dagen tussen. Het meest geschikte protocol voor jou bespreken we tijdens de coaching.

Kun je bijwerkingen verwachten?

Over het algemeen kennen psychedelica geen tot weinig bijwerkingen. Soms ervaren gevoelige mensen lichte misselijkheid of maagklachten bij inname van psilocybine. Soms worden mensen moe van microdosing of ze krijgen hoofdpijn: je bent tenslotte intensief bezig met jouw persoonlijke ontwikkeling. Dat kost energie!

Heeft microdosing een placebo effect?

Werkt microdosing nu echt? Dat is een vraag die ik vaak krijg. Er wordt momenteel nog steeds veel onderzoek gedaan naar microdosing, maar de huidige bevindingen suggereren dat de effecten van microdosing verder gaan dan alleen placebo. Studies wijzen op veranderingen in neurologische processen en neurotransmitters die in verband gebracht kunnen worden met stemming, cognitie en creativiteit. Hoewel meer onderzoek nodig is om een volledig begrip te krijgen, lijkt het erop dat microdosing wel degelijk echte fysiologische en psychologische effecten kan hebben, naast eventuele placebo-effecten. Kijk ook eens naar de reviews op mijn website of social media voor microdosing ervaringen van anderen die jou voor zijn gegaan.

Kan ik alles blijven eten en drinken tijdens de microdosing?

In principe mag je alles blijven eten en drinken. Wel is gezond eten het beste. En kunnen alcohol en koffie de microdosing beïnvloeden. Het liefst drink je geen alcohol tijdens een microdosing kuur. En cafeïne is wat minder een probleem. Lees het blog over cafeïne. Misschien vanzelfsprekend, maar we benoemen het hier toch maar: geen andere drugs tijdens deze fase. Mocht je toch een volledige dosis van een plant medicijn willen nemen, dan dien je de microdosing minimaal 3 dagen van tevoren te stoppen en na de volledige dosis heeft het pas nut om 2 weken erna de microdosing weer op te starten. Maar less is more! Ga bewust om met het gebruik van deze heilige middelen.

Mijn werkwijze

Ik heb al velen op een veilige manier mogen coachen met behulp van psychedelica. Ook in het bedrijfsleven. Daarnaast heb ik verschillende trainingen, opleidingen en workshops gevolgd, waaronder bij het Microdosing Institute en the Mind Foundation.

Mijn stijl is spiritueel, speels, vanuit het hart en tegelijkertijd to the point en resultaatgericht. Ik luister oordeelloos en werk met veel bezieling.

Ik gebruik mindfulness en ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Het uitgangspunt bij ACT is dat mensen beter hun gedachtes en emoties kunnen omarmen in plaats van ze te willen veranderen. Het is bewezen dat ACT een effectieve behandeling is voor talloze aandoeningen of om je simpelweg beter te voelen.

Mijn praktijk is in Amsterdam Zuid, maar ik bied ook coaching op afstand door middel van Skype of Zoom.

the-microdosing-coach-vrouw-vlinder

Wacht Niet Langer. Start Vandaag Nog Jouw Traject!