Microdosing coaching

"A little step may be the beginning of a great journey"
Maak een afspraak
Haal het maximale uit jouw microdosing ervaring

Wil Jij Verandering In Je Leven Aanbrengen, Maar Weet Je Niet Goed Hoe?

(Her)ontdek de helende kracht van microdosing. Het wordt wereldwijd gebruikt als medicijn tegen o.a. depressie, clusterhoofdpijn en ADHD, als middel voor bewustzijnsontwikkeling, persoonlijke en spirituele groei en meer effectiviteit en productiviteit op het werk en als manier om gewoon relaxter, lichter en gelukkiger in het leven te staan.

Microdosing coaching is voor mensen die:

9
een depressie, burnout of PTSS hebben

en lichter en gelukkiger door het leven willen. En zich willen laten helpen door een kuur met een natuurlijk psychoactief medicijn zoals hallucinogene truffels of paddenstoelen. En mij als liefdevolle en daadkrachtige coach.

9
meer vanuit hun hart willen leven

en waarbij het nu écht tijd is om die stappen te zetten waar de ziel blij van wordt. Mensen die het zichzelf gunnen om met hulp van microdosing en mij als gids daarin een goede duw te krijgen in hetgeen wat ze verlangen. Zonder de stemmetjes die we allemaal hebben die ons zo goed kunnen verlammen.

9
vastzitten en niet weten waarom

Of het wel weten, maar niet weten welke stappen ze moeten ondernemen of dit nog niet durven.

9
alles uit het leven willen halen

Mensen die weten dat het leven kort is en hun dromen willen verwezenlijken. Privé, maar ook op het werk.

9
veilig aan de slag willen met microdosing

en professionele hulp willen bij de praktische aspecten, zoals: het geschikte middel, de juiste dosis en de te volgen kuur.

9
die creatiever, productiever en effectiever willen werken

zoals mensen in het bedrijfsleven met een creatief of oplossingsgericht beroep.

“I feel more passionate. I feel more energized. I feel more focused and enlisted. I feel more.”

Uit: "The Psychedelic Explorer’s Guide” van James Fadiman

Hoe werkt een microdosing traject?

Gedurende 10 weken ga je zelf aan de slag met een microdosing kuur volgens een bepaald protocol. Het te volgen protocol en de hoeveelheden zijn voor iedereen anders. Vooraf bekijken we samen wat voor jou het geschikte middel, het beste protocol en de juiste dosis is. Tijdens jouw kuur van 10 weken spreken we af voor de coachingssessies. We bespreken dan hoe het met jou gaat, met jouw gestelde doelen of intentie, hoe het microdosen gaat, welke inzichten je hebt opgedaan, waar je tegenaan loopt en hoe we dit verder kunnen verbeteren of integreren.

INTAKE

Voordat we beginnen, vindt er eerst een uitgebreide intake plaats van een uur. Voor mij is het belangrijk om te weten waarom je wilt microdosen, of je een medische (voor)geschiedenis hebt, welke klachten je op het moment hebt en welke medicijnen en supplementen je gebruikt. We maken nader kennis met elkaar, onderzoeken of microdosing een geschikte tool is voor jou en je wensen en bespreken uitgebreid jouw coachingsvraag of intentie.

VOORBEREIDING

Als microdosing jouw tool is waar je de komende weken mee wilt werken en als de klik er is, kijken we samen naar het meest geschikte microdosing middel en met welk protocol en welke dosis je aan de slag gaat. De eerste week ben je voornamelijk bezig met het vinden van jouw ‘sweet spot’; jouw optimale dosis. We scherpen ook jouw intentie aan zodat we precies toewerken naar de doelen die jij wilt bereiken met de microdosing. Ook krijg je tips over wat je zelf thuis kunt doen om het meeste effect uit de microdosing te halen. De voorbereiding vindt deels tijdens de intake en deels tijdens de coachingssessies plaats.

COACHING

En dan is het zover! Gedurende 10 weken gaan we met elkaar aan de slag met een microdosing kuur in combinatie met coaching. Het nemen van de kuur doe je thuis op eigen gelegenheid. Wel raad ik aan om de microdosingdag te laten samenvallen met de coaching. Op die dag zijn de effecten van de microdosing het sterkst en is de coaching nog effectiever. Tijdens de coachingssessies help ik je met het integreren van de inzichten die je krijgt van de psychedelica. Tijdens het traject spreken we zo’n één keer in de twee weken af of indien gewenst meer. De sessies vinden deels in mijn praktijkruimte plaats in Amsterdam Zuid en deels tijdens wandelingen in de natuur. Desgewenst kan het ook op afstand via Skype of Zoom.
Tijdens de sessies evalueren we de dosis, het protocol en natuurlijk hoe het staat met jouw persoonlijke doelen. Ik coach jou om de tijdens de microdosing opgedane inzichten in het dagelijks leven te integreren. Waar nodig stellen we doelen bij.

NA AFLOOP

Na 10 weken zit het microdosing traject erop. Het kan zijn dat je dan voldoende inzichten hebt opgedaan en dat je doel is bereikt. Super! Het komt ook vaak voor dat je veel inzichten hebt, maar nog niet alles in het dagelijks leven hebt kunnen inpassen. De psychedelica helpen je om de nieuwe verbindingen, ontstaan door nieuw gedrag, in je hersenen aan te maken. Maar veranderen kost tijd. Hoe vaker je bepaalde paden bewandelt, hoe sterker deze worden. En hoe automatischer bepaald gedrag wordt. Ik kan je net even die ondersteuning bieden die nodig is om deze nieuwe patronen, inzichten en gedrag in het dagelijks leven een definitieve plek te geven. In dat geval kunnen we verder met de coachingssessies zonder psychedelica

Coaching zonder microdosing

9
Als zelfstandig coachingstraject

voor mensen die ondersteuning willen bij hun persoonlijk transformatieproces en mijn aanpak hen aanspreekt, maar geen microdosing kunnen of willen doen. In dit geval bied ik dezelfde diensten aan als met een microdosing traject alleen vervallen de onderdelen die met de microdosing te maken hebben.

9
Na afloop van een microdosing traject

om verder te gaan met de thema’s uit de microdosing.

9
Voorafgaande aan een psychedelische reis

zodat je veilig en zo goed en fijn als mogelijk je reis in gaat. Of na een psychedelische reis voor als je nog vragen hebt over hoe je de inzichten of lessen die je tijdens je reis kreeg, kunt interpreteren en een plek kunt geven voor een blijvende transformatie.

Coaching tarieven

Veelgestelde Vragen

Waarom Zou Ik Een Psychedelicum Gebruiken?

Dit hoeft natuurlijk niet. Dat even voorop. Maar als jij flinke stappen wilt maken, dan kan het een heel krachtig therapeutisch middel of tool voor jouw persoonlijke en spirituele ontwikkeling zijn. Het is één van de krachtigste en snelste hulpmiddelen die je direct naar je onderbewustzijn brengen. Tot nu toe onbewuste of verborgen gedachtes of gedrag worden makkelijker en sneller zichtbaar. Meer dan alleen met coaching of therapie.

Kan iedereen aan microdosing doen?

Omdat het om hele lage dosissen gaat, kan bijna iedereen aan microdosing doen. In tegenstelling tot een volledige dosis - en bij juist gebruik - hoef je niet bang te zijn voor psychoses, een bad trip of andere ervaringen waarbij je jezelf niet onder controle hebt.

Er is een aantal gevallen waarbij microdosing wordt afgeraden:

  • Bij mensen met schizofrenie, psychose gevoeligheid, paranoia/argwaan of ernstige angststoornissen;
  • Personen onder de 18 jaar;
  • Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven;
  • Mannen met kleurenblindheid kunnen mogelijk 'tracers' (nabeelden of slepende kleuren) zien na het innemen van psychedelica.
Waarom zou ik me laten coachen bij het microdosen?

Microdosing en coaching is de gouden combi. De psychedelica geven jou heel veel inzichten en vervolgens is het aan jou om er iets mee te doen. Veel mensen lopen er tegenaan dat ze niet goed weten hoe ze dit in hun dagelijks leven kunnen toepassen. Het kan zijn dat je de inzichten nog geen plek kunt geven of niet goed weet wat ze betekenen of wat je ermee kunt. Met mijn coaching spiegel ik jou zodat het voor jou helderder wordt en help ik jou om al deze inzichten en lessen in jouw leven te integreren. Ik daag jou uit om het maximale eruit te halen. Ik ben jouw stok achter de deur, jouw spiegel en jouw coach. Of misschien weet je niet hoe en waar te beginnen in de wondere wereld van de psychedelica. Dan help ik jou op weg!

Welk psychedelicum is voor mij het meest geschikt?

Dat hangt van een aantal factoren af; o.a. jouw persoonlijke voorkeuren, jouw wensen, jouw klachten en aandoeningen. Tijdens de coaching komt dit aan bod en adviseer ik jou hierin.

Gaat microdosing samen met medicijnen en supplementen?

Omdat het hele lage hoeveelheden hallucinogenen betreft, gaat microdosing vaak samen met medicijnen en supplementen. De meest populaire psychoactieve stoffen om mee te microdosen zijn: psilocybine uit truffels of paddenstoelen, LSD en 1P-LSD. Er bestaat een lijst met medicijnen en supplementen die geen negatieve interacties kennen.  Je kunt kijken of jouw medicijn of supplement hierin voorkomt.
Voor psychedelica die MAO-remmers bevatten, zoals ayahuasca, is meer voorzichtigheid geboden. Zeker in combinatie met andere medicatie. In grote hoeveelheden mogen deze absoluut niet gecombineerd worden met bepaalde medicijnen (zoals andere MAO-remmers en SSRI's) en deze gaan niet samen met bepaald voedsel (bijvoorbeeld: gefermenteerd voedsel, bepaalde kazen, rood vlees en alcohol) en supplementen.

Het blijven psychedelica en daarom is voorzichtigheid geboden. Ook is er nog weinig bekend over langdurig gebruik. Daarom is het verstandig niet langer dan 10 weken een kuur te doen, daarna een lange pauze in te lassen van zo'n 3 of 4 maanden (of langer) en microdosing te gebruiken als een tijdelijke tool. Raadpleeg bij twijfel altijd jouw arts.

Welke risico's kleven er aan microdosing?

Over het algemeen behoren de klassieke psychedelica, zoals magische paddenstoelen of truffels, LSD en DMT, tot de veiligste drugs. Zelfs veiliger dan alcohol, wiet en tabak.

Deze stoffen zijn niet verslavend in de traditionele zin van het woord. Je kunt er lichamelijk niet afhankelijk van worden. Maar zoals met alles is het verstandig er niet in door te slaan. Psychedelica kunnen je jou heel goed laten voelen. Iets dat we allemaal wel willen. Zie het daarom als een krachtig, maar tijdelijk hulpmiddel.
Mensen met een bipolaire stoornis kunnen baat hebben bij microdosing tijdens de depressieve fase, maar kunnen beter niet gaan microdosen tijdens een manische fase aangezien de manie versterkt kan worden.
Bij mensen met angsten kan microdosing de angsten versterken. En bij mensen met paranoia verschijnselen kunnen de paranoia en argwaan toenemen.

Bekijk ook eens deze informatie van de Global Commission on Drug Policy.

Is microdosing legaal?

Een aantal psychedelica is legaal waaronder hallucinogene truffels, de caapi uit ayahuasca en 1P-LSD. Een aantal is niet legaal, zoals LSD en DMT. Een kweekbak voor hallucinogene paddenstoelen kun je legaal online kopen. Maar zodra ze groeien, worden ze illegaal. In kleine hoeveelheden wordt het gebruik van psychedelica voor eigen gebruik gedoogd. The Microdosing Coach werkt alleen met legale substanties.

Is het psychedelicum inbegrepen bij een traject?

Nee. Samen bekijken we welk psychedelicum voor jou geschikt is. The Microdosing Coach heeft een heleboel (legale) substanties in huis waardoor jij op een snelle en laagdrempelige manier kunt beginnen. The Microdosing Coach werkt alleen met legale middelen. Zie ook de webshop.

Ik wil gaan microdosen op het werk. Is dat niet gevaarlijk?

Bij sommige beroepen raad ik microdosing af, bijvoorbeeld als je piloot of arts bent.
Als je niet tot deze beroepsgroep hoort en je wilt gaan microdoseren tijdens het werk, is het belangrijk om jouw eigen sweet spot te vinden. Als je deze eenmaal gevonden hebt, dan verhogen de substanties juist je mentale alertheid, je focus en je reactievermogen. Het is verstandig om je hierbij te laten begeleiden zodat je goed voorbereid en veilig tijdens het werk kunt microdoseren. 

Ik wil een psychedelische reis maken. Kan The Microdosing Coach een aanbieder aanbevelen?

Afhankelijk van waarmee je wilt reizen, heb ik een aantal partners waar ik mee samenwerk. Echter, een psychedelische reis is heel persoonlijk. Het is belangrijk dat jij zelf goed je onderzoek doet en kijkt met wie jij een klik hebt. Verder is het belangrijk dat jij je helemaal veilig voelt om je over te geven aan de ervaring. Mocht je hulp nodig hebben bij jouw voorbereiding, dan kun je een psychedelisch integratie coaching consult bij mij boeken.

Neem je elke dag het psychedelicum?

Dat hangt van de substantie af. Bij de meesten hanteer je stopdagen. Om gewenning te voorkomen, laat je er 1 of 2 dagen tussen. Het meest geschikte protocol voor jou bespreken we tijdens de coaching.

Kun je bijwerkingen verwachten?

Over het algemeen kennen psychedelica geen tot weinig bijwerkingen. Soms ervaren gevoelige mensen lichte misselijkheid of maagklachten bij inname van psilocybine. Soms worden mensen moe van microdosing of ze krijgen hoofdpijn: je bent tenslotte intensief bezig met jouw persoonlijke ontwikkeling. Dat kost energie!

Mijn werkwijze

Ik heb al velen op een veilige manier mogen coachen met behulp van psychedelica. Ook in het bedrijfsleven. Daarnaast heb ik verschillende trainingen, opleidingen en workshops gevolgd, waaronder de geaccrediteerde Opleiding tot Coach en workshops bij de MIND foundation.

Mijn stijl is spiritueel, speels, vanuit het hart en tegelijkertijd to the point en resultaatgericht. Ik luister oordeelloos en werk met veel bezieling.

Ik gebruik methoden als Rationele Emotieve Therapie (RET) om (onderbewuste) overtuigingen of gedrag die je niet langer dienen definitief te deprogrammeren.

Mijn praktijk is in Amsterdam Zuid, maar ik bied ook coaching op afstand door middel van Skype of Zoom.

Wacht Niet Langer. Start Vandaag Nog Jouw Traject!