Waarom je altijd een intentie moet uitspreken als je microdoseert

door | 16 dec 2022 | Microdosing, Plant medicijnen

Spreek jij altijd je intentie uit bij het microdoseren? Probeer het wel te doen, want je intentie is een belangrijk onderdeel van microdosing. Veel mensen onderschatten de kracht hiervan, maar als je gaat werken met plant medicijnen is je intentie altijd je startpunt! Uit onderzoek blijkt dat wie met een intentie werkt, sneller hun microdosing doelen haalt.

 

Wat is een intentie?

Een intentie is een zin, soms een hulpvraag, die te maken heeft met waarom je wilt gaan microdoseren, wat wil je eruit halen? Je gaat op reis en dan helpt het altijd om je bestemming voor ogen te houden, anders zou het misschien alsnog een leuk avontuur kunnen worden, maar bereik je je bestemming, je microdosing doelen, niet (helemaal).

Voor sommigen heeft de intentie te maken met lekkerder en gelukkiger in je vel te zitten, om dichter bij je eigen kern te komen, uit het hoofd te komen, zelfverzekerder worden, makkelijker nee zeggen, minder te pleasen of om meer gefocust of gemotiveerd door het leven te gaan. De redenen kunnen heel divers zijn en een intentie dus ook. Maar het formuleren en uitspreken van je intentie als je de microdosing neemt, is de allereerste stap als je gaat microdoseren. Zodat je echt gericht te werk gaat. 

 

Tips voor het formuleren van een intentie

Het formuleren en uitspreken van een juiste intentie is dus heel belangrijk. Ik geef je hier wat tips. 

1. Bedenk van te voren goed waarom je wilt gaan microdoseren. Ga er even voor zitten, op mediteren of schrijf erover. Dan verpak je je intentie in één zin.

2. Formuleer deze zin nu actief en positief.
Actief wil zeggen dat het onderwerp (waarschijnlijk jij) de handeling uitvoert. In een passieve zin ondergaat het onderwerp de handeling. Deze zinnen bevatten vaak het werkwoord ‘worden’. Een voorbeeld zou zijn: ‘Er wordt van mij gehouden.’ Ipv mensen houden van mij of ‘ik hou van mezelf.’ In een positieve zin, geef je aan wat je wél wilt, in plaats van wat je niet wilt. Bijvoorbeeld; ‘ik wil me niet depressief voelen’ wordt ‘ik wil me gelukkig voelen.’
En voor extra manifestatiekracht formuleer je je intentie volgens de NLP principes (Neuro Linguïstisch Programmeren’. Ik ben gelukkig! Net als bij een mantra.
Overigens, een intentie is geen doel an sich; bijvoorbeeld ‘ik wil van mijn antidepressiva af’. Beter kun je het formuleren geric’ht op hoe je je wilt voelen als je van de antidepressiva bent. Omdat een intentie altijd hartgedreven is en niet per se gericht op een bepaald resultaat.

 
3.
Neem de tijd om elke keer als je je microdosing inneemt, om deze zin in jezelf op te zeggen en bewust contact te maken met het plant medicijn. Je kunt er, afhankelijk van hoeveel tijd je ervoor hebt, een ritueel van maken; brand een kaars of wierrook, zet een liedje of mantra op dat met jouw intentie te maken heeft, ga in meditatie of zoek iets anders dat bij je past. Je gaat werken met een plant teacher en deze zal je belonen als je deze met aandacht, nederigheid en respect benadert.

4. Herhaal deze intentie gedurende een aantal weken. Geef de microdosing de tijd om de bijbehorende hersenverbindingen aan te maken en automatisch voor je open te houden. Zet de kracht van herhaling in voor extra manifestatie kracht. 

Je zult zien dat hoe meer aandacht en liefde je stopt in het telkens uitspreken van je intentie, hoe meer je eruit zult halen.