Psychedelische coaching

"Haal alles uit je psychedelische reis"
Plan een afspraak
Haal het maximale uit jouw psychedelische reis

Jouw Psychedelische Ervaring Een Blijvende Betekenis Geven?

Een psychedelische reis maken kan veel impact hebben. Het staat in de top 5 van meest betekenisvolle ervaringen. Tijdens je reis krijg je als het goed is toegang tot een waardevolle schat aan tot dan toe voor jou verborgen informatie. Soms gehuld in een nevel van bizarre beelden, cryptische symbolen of zelfs de meest opmerkelijke sprookjesachtige of bijbelse figuren. Maar wat betekent het allemaal? En hoe vertaal je alle inzichten of lessen naar de praktijk zodat het niet bij een eenmalige ervaring blijft?

Speciaal voor mensen die alles uit hun reis willen halen, ben ik er als psychedelisch coach. Voorafgaande aan een reis om zo goed mogelijk voorbereid erin te stappen en na een reis voor een zo effectief mogelijke integratie.

Wat komt aan bod tijdens de coaching?

9
Is een psychedelische reis voor jou geschikt op dit moment?

En is het de beste tool voor wat jij wilt bereiken? 

9
de praktische voorbereiding

van dieet tot keuze van een aanbieder of het beste psychoactief middel voor jou. Aangezien jij zelf invloed hebt op hoe jouw reis verloopt, is een goede voorbereiding een must en is wat er na een reis gebeurt, net zo belangrijk als de reis zelf.

9
verwachtingsmanagement

Ik bereid je voor op wat je kunt verwachten van het door jouw gekozen psychedelicum of plant medicijn. Werking, voordelen, wat zich mogelijk voor kan doen, risico’s en hoe je daarop kunt anticiperen.

9
Focus aanbrengen

Ik help je jouw intentie scherp en helder te formuleren.

9
leren loslaten

Ik leer je jouw psychonautische vaardigheden te ontwikkelen; het loslaten van controle, het volledig in overgave durven te gaan en durven aankijken wat zich aandient. Ik coach je hierop zodat je zelfverzekerder en in vol vertrouwen de reis ingaat.

“Keep your eyes on the stars and your feet on the ground.”

Hoe verloopt een psychedelische reis?

Reizen kan op vele psychedelica: Ayahuasca, truffels, paddenstoelen, LSD of met meer grondende middelen zoals San Pedro of Kambo. Gedurende een reis word je regelmatig getrakteerd op de meest fantastische kleurrijke beelden. Soms hoor je een heldere stem die tot jou spreekt en die alle antwoorden heeft op jouw levensvragen. Andere keren word je teruggeworpen naar andere scenario’s, zoals je kindertijd of ben je één met het universum. Als je een fijne reis hebt, kun je een heerlijk extatische staat van liefde en gelukzaligheid bereiken. En als je pech hebt, heb je helemaal niet een prettige ervaring en beland je mogelijk in een zogenaamde ‘bad trip’.

Maar wat betekenen de beelden, symbolen en figuren? En van wie is die stem met al die waardevolle lessen en inzichten? Mag je erop vertrouwen dat wat je te horen of te zien krijgt over wat je te wachten staat in de toekomst ook allemaal klopt? Hoe moet je dit allemaal zien? En hoe zet je alle inzichten of lessen om in de praktijk zodat het niet bij een eenmalige ervaring blijft? De psychedelica zijn een leraar; zij laten jou zien, vervolgens, is het aan jou.

icon-psychedelische-integratie-coaching-200x200

Voorbereiding

Mensen die goed voorbereid op reis gaan, verkleinen de kans op een ‘bad trip’ of angstige en sombere gevoelens achteraf met 90%. De set en setting samen zijn bepalend voor jouw reis. De set gaat over jouw mindset; kun jij de controle voldoende loslaten en aangaan wat zich aandient tijdens jouw reis? Durf je volledig in overgave te gaan? De setting gaat over waar je je reis gaat maken; hoe maak je de juiste keuze voor een aanbieder en bieden zij een prettige sfeer en veilige omgeving? Het is belangrijk dat jij je helemaal veilig voelt, zodat je je compleet durft over te geven aan de ervaring. Ik begeleid jou in de aanloop naar jouw psychedelische reis.

Mentale, fysieke, emotionele en spirituele betekenis

Integratie coaching

Integratie betekent dat je de tijd en ruimte neemt na een psychedelische reis om alles mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel te verwerken. Nadat de effecten van het psychedelicum zijn uitgewerkt zodat je psychedelische ervaring echt blijvende betekenis krijgt. Als je hier niet voldoende de tijd voor neemt, zou het zomaar kunnen zijn dat de effecten van een reis langzaam maar zeker vervagen, wat hartstikke zonde is. Daarom is het nodig dat je zelf daarna ook aan de bak gaat. Soms kan de integratie weken of zelfs maanden in beslag nemen.

Als psychedelisch integratie coach met jarenlange ervaring met verschillende middelen:

  • Help ik jou de vaak krachtige lessen en inzichten van een reis te interpreteren en ze te duiden;
  • Help ik je de lessen en inzichten in de dagelijkse praktijk te integreren;
  • Leer ik je manieren waarop je thuis met het middel kunt blijven samenwerken.

Ik reis in alle liefde een stukje met je mee.

Coaching tarieven

icon microdosing consult
Veelgestelde Vragen

Waarom Zou Ik Een Psychedelicum Gebruiken?

Dit hoeft natuurlijk niet. Dat even voorop. Maar als jij flinke stappen wilt maken, dan kan het een heel krachtig therapeutisch middel of tool voor jouw persoonlijke en spirituele ontwikkeling zijn. Het is één van de krachtigste en snelste hulpmiddelen die je direct naar je onderbewustzijn brengen. Tot nu toe onbewuste of verborgen gedachtes of gedrag worden makkelijker en sneller zichtbaar. Meer dan alleen met coaching of therapie.

Met welke substanties kun je microdoseren?

Je kunt met bijna alle (klassieke) psychedelische middelen microdoseren. Denk aan aan microdosing truffels, microdosing paddenstoelen, microdosing ayahuasca, microdosing LSD en microdosing met cactussen. Je microdoseert dan respectievelijk met een lage dosis psilocybine (truffels en paddenstoelen), caapi (ayahuasca), Lysergeenzuurdi-ethylamide (LSD) of mescaline (hallucinogene cactussen zoals San Pedro of Peyote). Waarvan de truffels,  1P-LSD en de caapi legaal verkrijgbaar zijn.

Kan iedereen aan microdosing doen?

Omdat het om hele lage dosissen gaat, kan bijna iedereen aan microdosing doen. In tegenstelling tot een volledige dosis - en bij juist gebruik - hoef je niet bang te zijn voor psychoses, een bad trip of andere ervaringen waarbij je jezelf niet onder controle hebt.

Er is een aantal gevallen waarbij microdosing wordt afgeraden:

  • Bij mensen met schizofrenie, psychose gevoeligheid, paranoia/argwaan of ernstige angststoornissen;
  • Personen onder de 18 jaar;
  • Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven;
Waarom zou ik me laten coachen bij het microdosen?

Microdosing en coaching is de gouden combi. De psychedelica geven jou heel veel inzichten en vervolgens is het aan jou om er iets mee te doen. Veel mensen lopen er tegenaan dat ze niet goed weten hoe ze dit in hun dagelijks leven kunnen toepassen. Het kan zijn dat je de inzichten nog geen plek kunt geven of niet goed weet wat ze betekenen of wat je ermee kunt. Met mijn coaching spiegel ik jou zodat het voor jou helderder wordt en help ik jou om al deze inzichten en lessen in jouw leven te integreren. Ik daag jou uit om het maximale eruit te halen. Ik ben jouw stok achter de deur, jouw spiegel en jouw coach. Of misschien weet je niet hoe en waar te beginnen in de wondere wereld van de psychedelica. Dan help ik jou op weg! Zodat je optimaal de positieve effecten ervaart.

Welk psychedelicum is voor mij het meest geschikt?

Dat hangt van een aantal factoren af; o.a. jouw persoonlijke voorkeuren, jouw wensen, jouw klachten en aandoeningen. Tijdens de coaching komt dit aan bod en adviseer ik jou hierin.

Gaat microdosing samen met medicijnen en supplementen?

Omdat het hele lage hoeveelheden hallucinogenen betreft, gaat microdosing vaak samen met medicijnen en supplementen. De meest populaire psychoactieve stoffen om mee te microdosen zijn: psilocybine uit truffels of paddenstoelen, LSD en 1P-LSD. Er bestaat een lijst met medicijnen en supplementen die geen negatieve interacties kennen.  Je kunt kijken of jouw medicijn of supplement hierin voorkomt.
Voor psychedelica die MAO-remmers bevatten, zoals ayahuasca, is meer voorzichtigheid geboden. Zeker in combinatie met andere medicatie. In grote hoeveelheden mogen deze absoluut niet gecombineerd worden met bepaalde medicijnen (zoals andere MAO-remmers en SSRI's) en deze gaan niet samen met bepaald voedsel (bijvoorbeeld: gefermenteerd voedsel, bepaalde kazen, rood vlees en alcohol) en supplementen.

Het blijven psychedelica en daarom is voorzichtigheid geboden. Ook is er nog weinig bekend over langdurig gebruik. Daarom is het verstandig niet langer dan 10 weken een kuur te doen, daarna een lange pauze in te lassen van zo'n 3 of 4 maanden (of langer) en microdosing te gebruiken als een tijdelijke tool. Raadpleeg bij twijfel altijd jouw arts.

Hoe zit het met de dosering/de sweet spot?

BIj microdosing is het vinden van de juiste dosering cruciaal om optimaal de positieve effecten te ervaren. Die is heel persoonlijk en heet de sweet spot. Deze luistert heel nauw en als je eroverheen gaat, zul je uitdagingen tegenkomen tijdens het microdoseren. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan deze video.

Welke risico's kleven er aan microdosing?

Over het algemeen behoren de klassieke psychedelica, zoals magische paddenstoelen of truffels, LSD en DMT, tot de veiligste drugs. Zelfs veiliger dan alcohol, wiet en tabak.

Deze stoffen zijn niet verslavend in de traditionele zin van het woord. Je kunt er lichamelijk niet afhankelijk van worden. Maar zoals met alles is het verstandig er niet in door te slaan. Psychedelica kunnen je jou heel goed laten voelen. Iets dat we allemaal wel willen. Zie het daarom als een krachtig, maar tijdelijk hulpmiddel.
Mensen met een bipolaire stoornis kunnen baat hebben bij microdosing tijdens de depressieve fase, maar kunnen beter niet gaan microdosen tijdens een manische fase aangezien de manie versterkt kan worden.
Bij mensen met angsten kan microdosing de angsten versterken. En bij mensen met paranoia verschijnselen kunnen de paranoia en argwaan toenemen.

Bekijk ook eens deze informatie van de Global Commission on Drug Policy.

Is microdosing legaal?

Een aantal psychedelica is legaal waaronder magische truffels, de caapi uit ayahuasca en 1P-LSD. Een aantal is niet legaal, zoals LSD en DMT en mescaline uit cactussen als de San Pedro. Een kweekbak voor magische paddenstoelen kun je legaal online kopen. Maar zodra ze groeien, worden ze illegaal. In kleine hoeveelheden wordt het gebruik van psychedelica voor eigen gebruik gedoogd. The Microdosing Coach werkt alleen met legale substanties.

Is het psychedelicum inbegrepen bij een traject?

Nee. Samen bekijken we welk psychedelicum voor jou geschikt is. The Microdosing Coach heeft een heleboel (legale) substanties in huis waardoor jij op een snelle en laagdrempelige manier kunt beginnen. The Microdosing Coach werkt alleen met legale middelen. Zie ook de webshop.

Ik wil gaan microdosen op het werk. Het zijn wel geestverruimende middelen. Is dat niet gevaarlijk?

Bij sommige beroepen raad ik microdosing af, bijvoorbeeld als je piloot of topsporter bent. Bij deze beroepen worden regelmatig drugstests afgenomen

Als je niet tot deze beroepsgroep hoort en je wilt gaan microdoseren tijdens het werk, is het belangrijk om jouw eigen sweet spot te vinden. Als je deze eenmaal gevonden hebt, dan verhogen de substanties juist je mentale alertheid, je focus en je reactievermogen. Het is verstandig om je hierbij te laten begeleiden zodat je goed voorbereid en veilig tijdens het werk kunt microdoseren.
Het een is ook afhankelijk van het werk dat je doet en wat er in je eventuele arbeidscontract staat. Twijfel je? Neem contact met mij op. 

Ik ben zwanger of geef borstvoeding. Kan ik dan microdoseren?

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, wordt microdosing afgeraden. De onderzoeken zijn nog niet zo ver dat we weten wat het met je (ongeboren) kindje doet.

Neem je elke dag het psychedelicum?

Dat hangt van de substantie af. Bij de meesten hanteer je stopdagen. Om gewenning te voorkomen, laat je er 1 of 2 dagen tussen. Het meest geschikte protocol voor jou bespreken we tijdens de coaching.

Kun je bijwerkingen verwachten?

Over het algemeen kennen psychedelica geen tot weinig bijwerkingen. Soms ervaren gevoelige mensen lichte misselijkheid of maagklachten bij inname van psilocybine. Soms worden mensen moe van microdosing of ze krijgen hoofdpijn: je bent tenslotte intensief bezig met jouw persoonlijke ontwikkeling. Dat kost energie!

Heeft microdosing een placebo effect?

Werkt microdosing nu echt? Dat is een vraag die ik vaak krijg. Er wordt momenteel nog steeds veel onderzoek gedaan naar microdosing, maar de huidige bevindingen suggereren dat de effecten van microdosing verder gaan dan alleen placebo. Studies wijzen op veranderingen in neurologische processen en neurotransmitters die in verband gebracht kunnen worden met stemming, cognitie en creativiteit. Hoewel meer onderzoek nodig is om een volledig begrip te krijgen, lijkt het erop dat microdosing wel degelijk echte fysiologische en psychologische effecten kan hebben, naast eventuele placebo-effecten. Kijk ook eens naar de reviews op mijn website of social media voor microdosing ervaringen van anderen die jou voor zijn gegaan.

Kan ik alles blijven eten en drinken tijdens de microdosing?

In principe mag je alles blijven eten en drinken. Wel is gezond eten het beste. En kunnen alcohol en koffie de microdosing beïnvloeden. Het liefst drink je geen alcohol tijdens een microdosing kuur. En cafeïne is wat minder een probleem. Lees het blog over cafeïne. Misschien vanzelfsprekend, maar we benoemen het hier toch maar: geen andere drugs tijdens deze fase. Mocht je toch een volledige dosis van een plant medicijn willen nemen, dan dien je de microdosing minimaal 3 dagen van tevoren te stoppen en na de volledige dosis heeft het pas nut om 2 weken erna de microdosing weer op te starten. Maar less is more! Ga bewust om met het gebruik van deze heilige middelen.

Mijn werkwijze

Ik heb al velen op een veilige manier mogen coachen met behulp van psychedelica. Ook in het bedrijfsleven. Daarnaast heb ik verschillende trainingen, opleidingen en workshops gevolgd, waaronder de geaccrediteerde Opleiding tot Coach en workshops bij de MIND foundation.

Mijn stijl is spiritueel, speels, vanuit het hart en tegelijkertijd to the point en resultaatgericht. Ik luister oordeelloos en werk met veel bezieling.

Ik gebruik methoden als Rationele Emotieve Therapie (RET) om (onderbewuste) overtuigingen of gedrag die je niet langer dienen definitief te deprogrammeren.

Mijn praktijk is in Amsterdam Zuid, maar ik bied ook coaching op afstand door middel van Skype of Zoom.

the-microdosing-coach-vrouw-vlinder

Wacht Niet Langer. Start Vandaag Nog Jouw Traject!