Zakelijke coaching

"I am not saying that I wouldn’t have done any of this without LSD, but I am saying that I wouldn’t have done all of this without it.”

Uit: “The Psychedelic Explorer’s Guide” van James Fadiman

Vraag een offerte aan
Microdosing op professioneel gebied

Wil jij op het werk gebruik maken van de voordelen van psychedelica?

Wist jij dat microdosing op professioneel gebied steeds populairder wordt? Steeds meer mensen microdosen op het werk. Ook bedrijven zetten microdosing steeds meer in als tool voor persoonlijke effectiviteit voor hun team of afdeling. De meest geniale uitvindingen zijn bedacht of ontdekt op psychedelica. Denk aan de PC, de structuur van DNA en hits van The Beatles.

Wil jij ook op het werk op een laagdrempelige manier gebruik maken van de voordelen van psychedelica? Met microdosing zijn de effecten subtiel en geschikt voor bijna iedereen. Ik informeer en begeleid jou en jouw werknemers graag voor een veilig en effectief gebruik.

Voordelen van microdosing op het werk:

9
Verbetering van het concentratievermogen

De reactietijd, oplossingsgerichtheid en visuele en mentale scherpte nemen toe. Mensen voelen meer focus waardoor doorbraken makkelijker bereikt worden. Handig bij brainstormsessies, belangrijke presentaties of het binnenhalen van klantopdrachten.

9
meer diepgang en betekenis

Mensen ervaren meer diepgang en betekenis op het werk. Ze voelen zich gemotiveerder en er wordt met meer passie en overgave gewerkt.

9
mensen staan meer open voor anderen

Mensen staan meer open voor andere ideeën en standpunten. Zo komt men vaker op een natuurlijke en ongedwongen manier gezamenlijk tot ideeën die door de groep gedragen worden.

9
meer energie en concentratie

Mensen krijgen meer energie en zijn minder moe op het werk. Bovendien krijgen ze meer gedaan in minder tijd. Het meer in een ‘flow’ werken, maakt dat mensen langere perioden meditatief, geconcentreerd en met meer voldoening aan het werk zijn.

9
meer empathie en openheid

We zien een toename in emphatie bij microdosers: zij stellen zich meelevender, opener en kwetsbaarder op voor anderen. Ze kennen minder terughoudendheid in het uiten van hun gevoelens of gedachtes en zijn minder oordelend naar anderen. De communicatie met andere teamleden, leidinggevenden of andere collega’s verbetert sterk en daardoor ook de sfeer op de afdeling.

9
kortom: creatiever, productiever en effectiever!

De creativiteit stroomt meer en werk wordt een spel dat met overgave en passie gespeeld wordt.

“Got my work done easier, rarely lost my temper, my paperwork got done on time, and when I got home at night, I was a lot more fun to be with.”

Uit: "The Psychedelic Explorer’s Guide” van James Fadiman

The Microdosing Coach biedt:

Met mijn jarenlange ervaring met verschillende psychedelica en mijn achtergrond in het bedrijfsleven, zowel profit als non profit, kan ik met jou meekijken of en hoe microdosing binnen jouw bedrijf, afdeling of team op een veilige en effectieve manier geïntroduceerd kan worden.

We zijn onderweg naar een nieuwe wereld; een wereld waarin persoonlijke effectiviteit en plezier in het werk hand in hand gaan. Waarin resultaten blijven tellen, maar energieke en gelukkige mensen des te meer. Mijn missie: deze nieuwe wereld faciliteren.

Spreekt dit jou aan? Neem dan contact met mij op voor meer informatie, om een vrijblijvende offerte aan te vragen of een advies op maat te krijgen.

 

COACHINGTRAJECTEN

aan team- of projectleden die microdosing willen inzetten voor persoonlijke effectiviteit, persoonlijk leiderschap, communicatie- en presentatievaardigheden of andere korte en lange termijn bedrijfsdoelen.

BRAINSTORM SESSIES

voor teams of bedrijven die vastzitten in een probleem en onconventionele middelen en methodes willen proberen.

TEAMBUILDING

Microdosing in combinatie met een teambuidlingsactiviteit.

WORKSHOPS

Microdosing workshops om zelfstandig aan de slag te gaan met microdosing op het werk.

LEZINGEN

Lezingen of presentaties over microdosing op het werk en alle aspecten die daarbij komen kijken.

Voor wie is microdosing geschikt?

Bijna iedereen kan microdoseren. Het meest geschikt is het voor mensen in creatieve of oplossingsgerichte beroepen waarin geen machines en hulpmiddelen bediend worden of deel wordt genomen aan verkeer. Verder geldt er een aantal contra-indicaties. Deze staan toegelicht onder de Veelgestelde vragen hieronder.

Veelgestelde Vragen

Waarom Zou Ik Een Psychedelicum Gebruiken?

Dit hoeft natuurlijk niet. Dat even voorop. Maar als jij flinke stappen wilt maken, dan kan het een heel krachtig therapeutisch middel of tool voor jouw persoonlijke en spirituele ontwikkeling zijn. Het is één van de krachtigste en snelste hulpmiddelen die je direct naar je onderbewustzijn brengen. Tot nu toe onbewuste of verborgen gedachtes of gedrag worden makkelijker en sneller zichtbaar. Meer dan alleen met coaching of therapie.

Met welke substanties kun je microdoseren?

Je kunt met bijna alle (klassieke) psychedelische middelen microdoseren. Denk aan aan microdosing truffels, microdosing paddenstoelen, microdosing ayahuasca, microdosing LSD en microdosing met cactussen. Je microdoseert dan respectievelijk met een lage dosis psilocybine (truffels en paddenstoelen), caapi (ayahuasca), Lysergeenzuurdi-ethylamide (LSD) of mescaline (hallucinogene cactussen zoals San Pedro of Peyote). Waarvan de truffels,  1P-LSD en de caapi legaal verkrijgbaar zijn.

Kan iedereen aan microdosing doen?

Omdat het om hele lage dosissen gaat, kan bijna iedereen aan microdosing doen. In tegenstelling tot een volledige dosis - en bij juist gebruik - hoef je niet bang te zijn voor psychoses, een bad trip of andere ervaringen waarbij je jezelf niet onder controle hebt.

Er is een aantal gevallen waarbij microdosing wordt afgeraden:

  • Bij mensen met schizofrenie, psychose gevoeligheid, paranoia/argwaan of ernstige angststoornissen;
  • Personen onder de 18 jaar;
  • Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven;
Waarom zou ik me laten coachen bij het microdosen?

Microdosing en coaching is de gouden combi. De psychedelica geven jou heel veel inzichten en vervolgens is het aan jou om er iets mee te doen. Veel mensen lopen er tegenaan dat ze niet goed weten hoe ze dit in hun dagelijks leven kunnen toepassen. Het kan zijn dat je de inzichten nog geen plek kunt geven of niet goed weet wat ze betekenen of wat je ermee kunt. Met mijn coaching spiegel ik jou zodat het voor jou helderder wordt en help ik jou om al deze inzichten en lessen in jouw leven te integreren. Ik daag jou uit om het maximale eruit te halen. Ik ben jouw stok achter de deur, jouw spiegel en jouw coach. Of misschien weet je niet hoe en waar te beginnen in de wondere wereld van de psychedelica. Dan help ik jou op weg! Zodat je optimaal de positieve effecten ervaart.

Welk psychedelicum is voor mij het meest geschikt?

Dat hangt van een aantal factoren af; o.a. jouw persoonlijke voorkeuren, jouw wensen, jouw klachten en aandoeningen. Tijdens de coaching komt dit aan bod en adviseer ik jou hierin.

Gaat microdosing samen met medicijnen en supplementen?

Omdat het hele lage hoeveelheden hallucinogenen betreft, gaat microdosing vaak samen met medicijnen en supplementen. De meest populaire psychoactieve stoffen om mee te microdosen zijn: psilocybine uit truffels of paddenstoelen, LSD en 1P-LSD. Er bestaat een lijst met medicijnen en supplementen die geen negatieve interacties kennen.  Je kunt kijken of jouw medicijn of supplement hierin voorkomt.
Voor psychedelica die MAO-remmers bevatten, zoals ayahuasca, is meer voorzichtigheid geboden. Zeker in combinatie met andere medicatie. In grote hoeveelheden mogen deze absoluut niet gecombineerd worden met bepaalde medicijnen (zoals andere MAO-remmers en SSRI's) en deze gaan niet samen met bepaald voedsel (bijvoorbeeld: gefermenteerd voedsel, bepaalde kazen, rood vlees en alcohol) en supplementen.

Het blijven psychedelica en daarom is voorzichtigheid geboden. Ook is er nog weinig bekend over langdurig gebruik. Daarom is het verstandig niet langer dan 10 weken een kuur te doen, daarna een lange pauze in te lassen van zo'n 3 of 4 maanden (of langer) en microdosing te gebruiken als een tijdelijke tool. Raadpleeg bij twijfel altijd jouw arts.

Hoe zit het met de dosering/de sweet spot?

BIj microdosing is het vinden van de juiste dosering cruciaal om optimaal de positieve effecten te ervaren. Die is heel persoonlijk en heet de sweet spot. Deze luistert heel nauw en als je eroverheen gaat, zul je uitdagingen tegenkomen tijdens het microdoseren. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan deze video.

Welke risico's kleven er aan microdosing?

Over het algemeen behoren de klassieke psychedelica, zoals magische paddenstoelen of truffels, LSD en DMT, tot de veiligste drugs. Zelfs veiliger dan alcohol, wiet en tabak.

Deze stoffen zijn niet verslavend in de traditionele zin van het woord. Je kunt er lichamelijk niet afhankelijk van worden. Maar zoals met alles is het verstandig er niet in door te slaan. Psychedelica kunnen je jou heel goed laten voelen. Iets dat we allemaal wel willen. Zie het daarom als een krachtig, maar tijdelijk hulpmiddel.
Mensen met een bipolaire stoornis kunnen baat hebben bij microdosing tijdens de depressieve fase, maar kunnen beter niet gaan microdosen tijdens een manische fase aangezien de manie versterkt kan worden.
Bij mensen met angsten kan microdosing de angsten versterken. En bij mensen met paranoia verschijnselen kunnen de paranoia en argwaan toenemen.

Bekijk ook eens deze informatie van de Global Commission on Drug Policy.

Is microdosing legaal?

Een aantal psychedelica is legaal waaronder magische truffels, de caapi uit ayahuasca en 1P-LSD. Een aantal is niet legaal, zoals LSD en DMT en mescaline uit cactussen als de San Pedro. Een kweekbak voor magische paddenstoelen kun je legaal online kopen. Maar zodra ze groeien, worden ze illegaal. In kleine hoeveelheden wordt het gebruik van psychedelica voor eigen gebruik gedoogd. The Microdosing Coach werkt alleen met legale substanties.

Is het psychedelicum inbegrepen bij een traject?

Nee. Samen bekijken we welk psychedelicum voor jou geschikt is. The Microdosing Coach heeft een heleboel (legale) substanties in huis waardoor jij op een snelle en laagdrempelige manier kunt beginnen. The Microdosing Coach werkt alleen met legale middelen. Zie ook de webshop.

Ik wil gaan microdosen op het werk. Het zijn wel geestverruimende middelen. Is dat niet gevaarlijk?

Bij sommige beroepen raad ik microdosing af, bijvoorbeeld als je piloot of topsporter bent. Bij deze beroepen worden regelmatig drugstests afgenomen

Als je niet tot deze beroepsgroep hoort en je wilt gaan microdoseren tijdens het werk, is het belangrijk om jouw eigen sweet spot te vinden. Als je deze eenmaal gevonden hebt, dan verhogen de substanties juist je mentale alertheid, je focus en je reactievermogen. Het is verstandig om je hierbij te laten begeleiden zodat je goed voorbereid en veilig tijdens het werk kunt microdoseren.
Het een is ook afhankelijk van het werk dat je doet en wat er in je eventuele arbeidscontract staat. Twijfel je? Neem contact met mij op. 

Ik ben zwanger of geef borstvoeding. Kan ik dan microdoseren?

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, wordt microdosing afgeraden. De onderzoeken zijn nog niet zo ver dat we weten wat het met je (ongeboren) kindje doet.

Neem je elke dag het psychedelicum?

Dat hangt van de substantie af. Bij de meesten hanteer je stopdagen. Om gewenning te voorkomen, laat je er 1 of 2 dagen tussen. Het meest geschikte protocol voor jou bespreken we tijdens de coaching.

Kun je bijwerkingen verwachten?

Over het algemeen kennen psychedelica geen tot weinig bijwerkingen. Soms ervaren gevoelige mensen lichte misselijkheid of maagklachten bij inname van psilocybine. Soms worden mensen moe van microdosing of ze krijgen hoofdpijn: je bent tenslotte intensief bezig met jouw persoonlijke ontwikkeling. Dat kost energie!

Heeft microdosing een placebo effect?

Werkt microdosing nu echt? Dat is een vraag die ik vaak krijg. Er wordt momenteel nog steeds veel onderzoek gedaan naar microdosing, maar de huidige bevindingen suggereren dat de effecten van microdosing verder gaan dan alleen placebo. Studies wijzen op veranderingen in neurologische processen en neurotransmitters die in verband gebracht kunnen worden met stemming, cognitie en creativiteit. Hoewel meer onderzoek nodig is om een volledig begrip te krijgen, lijkt het erop dat microdosing wel degelijk echte fysiologische en psychologische effecten kan hebben, naast eventuele placebo-effecten. Kijk ook eens naar de reviews op mijn website of social media voor microdosing ervaringen van anderen die jou voor zijn gegaan.

Kan ik alles blijven eten en drinken tijdens de microdosing?

In principe mag je alles blijven eten en drinken. Wel is gezond eten het beste. En kunnen alcohol en koffie de microdosing beïnvloeden. Het liefst drink je geen alcohol tijdens een microdosing kuur. En cafeïne is wat minder een probleem. Lees het blog over cafeïne. Misschien vanzelfsprekend, maar we benoemen het hier toch maar: geen andere drugs tijdens deze fase. Mocht je toch een volledige dosis van een plant medicijn willen nemen, dan dien je de microdosing minimaal 3 dagen van tevoren te stoppen en na de volledige dosis heeft het pas nut om 2 weken erna de microdosing weer op te starten. Maar less is more! Ga bewust om met het gebruik van deze heilige middelen.

Mijn werkwijze

Ik heb al velen op een veilige manier mogen coachen met behulp van psychedelica. Ook in het bedrijfsleven. Daarnaast heb ik verschillende trainingen, opleidingen en workshops gevolgd, waaronder de geaccrediteerde Opleiding tot Coach en workshops bij de MIND foundation.

Mijn stijl is spiritueel, speels, vanuit het hart en tegelijkertijd to the point en resultaatgericht. Ik luister oordeelloos en werk met veel bezieling.

Ik gebruik methoden als Rationele Emotieve Therapie (RET) om (onderbewuste) overtuigingen of gedrag die je niet langer dienen definitief te deprogrammeren.

Mijn praktijk is in Amsterdam Zuid, maar ik bied ook coaching op afstand door middel van Skype of Zoom.

the-microdosing-coach-jar-960x1440

Wacht Niet Langer. Start Vandaag Nog Jouw Traject!